Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl * Mój blog > Zrób to sam * Blog kulinarny
Składniki:
Włoszczyzna + 1 cebula
50 dkg kości wieprzowych od schabu.
10 dkg wędzonego boczku
50 dkg świeżych grzybów
Puszka pomidorów w zalewie
50 dkg ziemniaków
Olej roślinny
Sól, pieprz, kostka rosołowa, ziele angielskie, liść laurowy.
Sposób przyrządzania:
- W garnku rozgrzej olej. Podsmaż na nim boczek i cebulę, pokrojone w drobną kostkę.
- Dodaj wcześniej posolone i oprószone pieprzem kości.
- Zalej całość 1-ym litrem wody i gotuj ok. 30 min.
- Wyjmij kości. Oddziel od nich mięso i pokrój na drobne kawałki.
- Do garnka wkładamy z powrotem mięso od kości. Obrane i umyte warzywa, pokrojone w 2-u centymetrowe kawałki oraz drobno pokrojone grzyby.
- Przyprawiamy kostką rosołową, pieprzem, kilkoma ziarenkami ziela angielskiego i listkiem laurowym.
- Gotujemy całość jeszcze ok. 30 min.
W przepisach przyrządzania zup nie podaję ilości wody, ponieważ gotuję je w garnku o grubym dnie z małą ilością wody. Gdy potrawa jest prawie gotowa, uzupełniam wodę według uznania. W garnku normalnym podane wyżej składniki powinny być gotowane w ok 2,5 - 3 l.wody.
maggallery.pl * Mój blog > Zrób to sam * Blog kulinarny
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów to sycąca potrawa z powodzeniem mogąca zastąpić danie główne naszego obiadu. Polecam ją w szczególności grzybiarzom borykającym się z nadmiarem zebranych grzybów w sezonie grzybobrań.
Obok zdjęcie zastępcze, które będzie zmienione przy pierwszej okazji.