Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
1 kg. wołowiny z kością (najlepiej rostbef)
20 dkg. grochu
6 średniej wielkości ziemniaków
2-ie duże cebule
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz, kostka rosołowa, mielona ostra papryka, listek laurowy
Margaryna
Sposób przyrządzania:
(- Groch zalać szklanką wody, kilka godzin przed przyrządzaniem potrawy).
- W garnku na tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek.
- Do garnka dodać groch z wodą, w której się moczył, pokrojone na ok. 1-no centymetrowe kawałki mięso oraz kość wraz z przylegającym do niej mięsem.
- zalać wszystko bulionem z kostki rosołowej, popieprzyć, wrzucić listek laurowy, przykryć garnek pokrywką i gotować ok 1-nej godziny.
- Odkryć pokrywkę. Wyjąć kość, obrać ją z mięsa i mięso rozdrobnić na kawałki.
- Do garnka włożyć obrane, pokrojone na kawałki ziemniaki i mięso od kostki.
- Doprawić wszystko solą, pieprzem, mieloną papryką, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu jeszcze ok. 0,5 godz.
Do potrawy podawać buraczki z chrzanem lub świeżo ukiszone ogórki
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to wysoko kaloryczna, a jednocześnie lekkostrawna potrawa. Łatwa w przyrządzaniu i bardzo praktyczna. Odgrzewana i podawana w następnych dniach (dwóch - trzech), nie traci swych naturalnych walorów smakowych.