to wysoko kaloryczna, a jednocześnie lekkostrawna potrawa. Łatwa w przyrządzaniu i bardzo praktyczna. Odgrzewana i podawana w następnych dniach (dwóch - trzech), nie traci swych naturalnych walorów smakowych.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
1 kg. wołowiny z kością (najlepiej rostbef)
20 dkg. grochu
6 średniej wielkości ziemniaków
2-ie duże cebule
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz, kostka rosołowa, mielona ostra papryka, listek laurowy
Margaryna
Sposób przyrządzania:
(- Groch zalać szklanką wody, kilka godzin przed przyrządzaniem potrawy).
- W garnku na tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek.
- Do garnka dodać groch z wodą, w której się moczył, pokrojone na ok. 1-no centymetrowe kawałki mięso oraz kość wraz z przylegającym do niej mięsem.
- zalać wszystko bulionem z kostki rosołowej, popieprzyć, wrzucić listek laurowy, przykryć garnek pokrywką i gotować ok 1-nej godziny.
- Odkryć pokrywkę. Wyjąć kość, obrać ją z mięsa i mięso rozdrobnić na kawałki.
- Do garnka włożyć obrane, pokrojone na kawałki ziemniaki i mięso od kostki.
- Doprawić wszystko solą, pieprzem, mieloną papryką, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu jeszcze ok. 0,5 godz.
Do potrawy podawać buraczki z chrzanem lub świeżo ukiszone ogórki
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113