Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
60 dkg mięsa wieprzowego
1-na duża czerwona lub żółta papryka
1 lub 2 ząbki czosnku
1-na łyżka sosu sojowego (?)
Kostka rosołowa, Vegeta, pieprz, ostra papryka
Margaryna
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokroić w kostkę około 2 cm. Popieprzyć, posypać Vegetą i podsmażyć na tłuszczu.
- Dodać rozciśnięty i posiekany czosnek.
- Paprykę przekroić, obmyć, usuwając nasiona, po czym połowę pokroić w kostkę nie większą niż 1 cm a drugą połowę w zapałkę. Dodać do mięsa i smażyć kilka minut, mieszając od czasu do czasu, aby potrawa się nie przypaliła
- Dodać niewielką ilość wody, kostkę rosołową (dodawać częściowo, aby potrawa nie była zbyt słona) i dusić do miękkości mięsa.
- Pod koniec duszenia dodać sos sojowy (według uznania) i przyprawić ostrą mieloną papryką.
Składniki:
60 dkg mięsa wieprzowego
1-na czerwona papryka
1-na duża cebula
1-na łyżka przecieru pomidorowego
Kostka rosołowa, Vegeta, pieprz, ostra papryka
Margaryna
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Popieprzyć, posypać Vegetą i podsmażyć na tłuszczu. - Dodać drobno pokrajaną cebulę i smażyć do odparowania wody i zeszklenia cebuli.
- Dodać paprykę pokrojoną jak w przepisie powyżej i smażyć podobnie
- Zalać niewielką ilością wody, dodać kostkę rosołową, łyżkę przecieru pomidorowego,
i ostrą mieloną paprykę.
- Dusić do miękkości mięsa.
Potrawę podajemy z ryżem i sokiem pomidorowym.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Wieprzowina duszona z papryką we własnym sosie, razem z puszystym ryżem ugotowanym na sypko, to pożywna i pełna składników odżywczych, a jednocześnie bardzo lekkostrawne danie.