Wieprzowina duszona w warzywach, to pyszne mięciutkie mięsko z dodatkiem duszonych warzyw. Danie pełne witamin i kalorii tak potrzebnych naszemu organizmowi.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
70 dkg mięsa - łopatka, karkówka, gulaszowe.
1-na papryka żółta lub czerwona (?)
2-ie średnie cebule
2 - 3 pomidory
Włoszczyzna bez pora
Pieprz, tarta ostra papryka, kostka rosołowa.
Tłuszcz
Sposób przyrządzania:
- cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać mięso pokrojone na mniej więcej dwu centymetrowe kawałki i lekko zrumienić, doprawiając pieprzem i kostką rosołową.
- dolać wody, przykryć pokrywką, dusić na małym ogniu.
- po 0,5 godz. duszenia, dodać utarte na tarce o grubych oczkach warzywa, zmiksowane pomidory i ostrą paprykę. Dusić całość do miękkości mięsa.
- Pod koniec duszenia doprawić kostką rosołową i mieloną papryką do smaku.
Podawać z pieczywem
II wersja:
Składniki jak wyżej +
Ziemniaki
Sposób przyrządzania:
- cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać mięso pokrojone w 2-u centymetrowe kawałki.
- zrumienić, doprawiając pieprzem i kostką rosołową.
- podlać wodą, przykryć szczelną pokrywką i poddusić.
- po około 0,5 godz. duszenia, dodać warzywa pokrojone w kostkę, obrane ze skórki pomidory i obrane ziemniaki, pokrojone w większe kawałki.
- w miarę potrzeby podlać wodą, dodać kawałek kostki rosołowej, przyprawić mieloną papryką, po czym dusić całość do miękkości produktów.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113