Udka z kurczaka w sosie własnym

to proste i szybkie w przyrządzaniu danie obiadowe. Najlepiej smakuje z ryżem, ale można je podawać dla odmiany z kaszą, ziemniakami lub makaronem.

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

 

Udka z kurczaka w sosie własnym

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

4 podudzia lub 4 pałki z kurczaka

Przecier lub koncentrat pomidorowy

Sos sojowy

1-na cebula

1 ząbek czosnku

1 listek laurowy

Sól, przyprawa do kurczaka, przyprawa curry

Tłuszcz - najlepiej margaryna

 

 

Sposób przyrządzania:

   - Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, osolić, przyprawić przyprawami, po czym odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.

   - Na patelni rozgrzej margarynę. Przesmaż kurczaka z pokrojoną w pół plastry cebulą. Przewracaj mięso, aby równomiernie się zezłociło.

   - Dodaj rozciśnięty czosnek, łyżeczkę sosu sojowego, łyżkę przecieru pomidorowego, listek laurowy i niecałą szklankę wody. Wymieszaj wszystko, przykryj szczelną pokrywką i duś ok. 30 min.

   - Zdejmij pokrywkę z patelni i odparuj sos, aby zgęstniał.

 

  • Podawaj z ugotowanym ryżem na sypko.

 

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113