to smaczne, syte i lekkostrawne danie nie tylko obiadowe. Wygląda apetycznie i można je podawać nawet najbardziej wybrednym i wymagającym gościnom, a z dodatkiem butelki dobrego wina, może wystarczyć za całe kolacyjne menu.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
Klasyczny sos pomidorowy do spagetti
Mięso mielone 30 dkg (najlepiej wołowo-wieprzowe)
Makaron spagetti - dwie porcje.
Tarty ser, najlepiej parmezan.
1-na mała cebula
Pieprz, kostka rosołowa.
Rozmaryn, oregano, natka pietruszki - najlepiej świeże
Margaryna + oliwa
Sposób przyrządzania:
- Przygotuj sos do spagetti wg. przepisu na str. Spagetti - klasyczny przepis.
- Na patelni rozgrzej olej z dodatkiem margaryny i dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj mięso i smaż całość, nieustannie mieszając, aby nie zrobiły się grudki.
- Po kilkunastu minutach smażenia, dodaj przyprawy (z przyprawami należy uważać, aby nie zdominowały sosu spagetti), po czym jeszcze chwilę smaż mięso.
- Do mięsa dodaj klasyczny sos spagetti oraz 2-3 łyżki wody z gotowanego w tym czasie makaronu.
- Duś wszystko pod przykrywką ok. 10 min.
- Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem. Wymieszaj wszystko razem i gorące wykładaj na talerze, lub gorący makaron wyłóż na talerze i obłóż sosem, a każdy osobiście wymiesza sobie spagetti na talerzu.
- Ser podaj w oddzielnej miseczce, każdy weźmie tyle, ile chce.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113