Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
Klasyczny sos pomidorowy do spagetti
Mięso mielone 30 dkg (najlepiej wołowo-wieprzowe)
Makaron spagetti - dwie porcje.
Tarty ser, najlepiej parmezan.
1-na mała cebula
Pieprz, kostka rosołowa.
Rozmaryn, oregano, natka pietruszki - najlepiej świeże
Margaryna + oliwa
Sposób przyrządzania:
- Przygotuj sos do spagetti wg. przepisu na str. Spagetti - klasyczny przepis.
- Na patelni rozgrzej olej z dodatkiem margaryny i dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj mięso i smaż całość, nieustannie mieszając, aby nie zrobiły się grudki.
- Po kilkunastu minutach smażenia, dodaj przyprawy (z przyprawami należy uważać, aby nie zdominowały sosu spagetti), po czym jeszcze chwilę smaż mięso.
- Do mięsa dodaj klasyczny sos spagetti oraz 2-3 łyżki wody z gotowanego w tym czasie makaronu.
- Duś wszystko pod przykrywką ok. 10 min.
- Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem. Wymieszaj wszystko razem i gorące wykładaj na talerze, lub gorący makaron wyłóż na talerze i obłóż sosem, a każdy osobiście wymiesza sobie spagetti na talerzu.
- Ser podaj w oddzielnej miseczce, każdy weźmie tyle, ile chce.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to smaczne, syte i lekkostrawne danie nie tylko obiadowe. Wygląda apetycznie i można je podawać nawet najbardziej wybrednym i wymagającym gościnom, a z dodatkiem butelki dobrego wina, może wystarczyć za całe kolacyjne menu.