Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
4 średniej wielkości kotlety schabowe bez kości.
Farsz: żółty tarty ser + masło (wymieszać i wyrobić).
1-no jajko.
Mąka i tarta bułka.
Margaryna.
Sposób przyrządzania:
- Kotlety rozbić, posolić i popieprzyć.
- Na środek każdego kotleta nałożyć farsz. Kotlety zawijamy, po czym moczonym w wodzie tłuczkiem rozbijamy ich końce i starannie przyklejamy, nadając kotletom kształt rolad.
- Zawinięte kotlety obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
- Panierowane roladki włożyć do lodówki na ok. 30 min.
- na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć, a właściwie dusić roladki pod przykrywką na ciemne złoto (smażenie pod pokrywką sprawi, że mięso będzie bardziej miękkie, kruche i soczyste).
- Kotlety smażyć ze wszystkich stron, podnosząc pokrywkę, obracając je i wypuszczając nagromadzoną w patelni parę.
Podawać z ziemniakami lub kaszą jaglaną oraz marchewką zasmażaną.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to świetna alternatywa dla naszych panierowanych kotletów schabowych. Smażone, a właściwie duszone pod pokrywką, są soczyste, mięciutkie i nie mniej łatwe w przygotowywaniu niż kotlety tradycyjne ze schabu.