maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

Roladki schabowe z masłem i serem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

4 średniej wielkości kotlety schabowe bez kości.

Farsz: żółty tarty ser + masło (wymieszać i wyrobić).

1-no jajko.

Mąka i tarta bułka.

Margaryna.

 

Sposób przyrządzania:

   - Kotlety rozbić, posolić i popieprzyć.

   - Na środek każdego kotleta nałożyć farsz. Kotlety zawijamy, po czym moczonym w wodzie tłuczkiem rozbijamy ich końce i starannie przyklejamy, nadając kotletom kształt rolad.

   - Zawinięte kotlety obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.

   - Panierowane roladki włożyć do lodówki na ok. 30 min.

   - na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć, a właściwie dusić roladki pod przykrywką na ciemne złoto (smażenie pod pokrywką sprawi, że mięso będzie bardziej miękkie, kruche i soczyste).

   - Kotlety smażyć ze wszystkich stron, podnosząc pokrywkę, obracając je i wypuszczając nagromadzoną w patelni parę. 

  • Podawać z ziemniakami lub kaszą jaglaną oraz marchewką zasmażaną.

   

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

   Roladki schabowe z masłem i serem

to świetna alternatywa dla naszych panierowanych kotletów schabowych. Smażone, a właściwie duszone pod pokrywką, są soczyste, mięciutkie i nie mniej łatwe w przygotowywaniu niż kotlety tradycyjne ze schabu.

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113

Zapraszamy do serwisu

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com