to świetna alternatywa dla naszych panierowanych kotletów schabowych. Smażone, a właściwie duszone pod pokrywką, są soczyste, mięciutkie i nie mniej łatwe w przygotowywaniu niż kotlety tradycyjne ze schabu.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
4 średniej wielkości kotlety schabowe bez kości.
Farsz: żółty tarty ser + masło (wymieszać i wyrobić).
1-no jajko.
Mąka i tarta bułka.
Margaryna.
Sposób przyrządzania:
- Kotlety rozbić, posolić i popieprzyć.
- Na środek każdego kotleta nałożyć farsz. Kotlety zawijamy, po czym moczonym w wodzie tłuczkiem rozbijamy ich końce i starannie przyklejamy, nadając kotletom kształt rolad.
- Zawinięte kotlety obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
- Panierowane roladki włożyć do lodówki na ok. 30 min.
- na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć, a właściwie dusić roladki pod przykrywką na ciemne złoto (smażenie pod pokrywką sprawi, że mięso będzie bardziej miękkie, kruche i soczyste).
- Kotlety smażyć ze wszystkich stron, podnosząc pokrywkę, obracając je i wypuszczając nagromadzoną w patelni parę.
Podawać z ziemniakami lub kaszą jaglaną oraz marchewką zasmażaną.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113