Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
Filet z kurczaka (pojedynczy)
1-na cebula + 1 ząbek czosnku.
Puszka pomidorów bez skórki (mogą być w całości lub krojone)
2-ie marchewki.
Rosół z kostki
Margaryna
Przyprawy: pieprz, sól, imbir, curry.
Sposób przyrządzania:
- Oczyszczony filet pokroić na dwucentymetrowe kawałki i obrumienić na tłuszczu.
Obsmażone kawałki wyjąć na talerz i odstawić na bok.
- Cebulę i rozciśnięty ząbek czosnku drobno pokroić, po czym zeszklić, na tłuszczu pozostałym po smażonym mięsie.
- Do garnka dodaj oczyszoną, pokrojoną w kostkę marchew i kawałki kurczaka. Przypraw pieprzem, solą, imbirem i curry. Smaż całość ok. 5 min.
- Dodaj pomidory z puszki i rosół z kostki. (jeśli potrawa po dodaniu pomidorów jest rzadka, to dolej mniej wody do wywaru z kostki rosołowej).
- Duś całość pod szczelną pokrywką do miękkości wszystkich składników.
Podawaj z ryżem lub z makaronem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to smaczne, lekkostrawne danie dla osób unikających jedzenia wołowiny i wieprzowiny. Mięso kurczaka przyrządzone w ten sposób nie przypomina mięsa drobiowego, a raczej gulasz z innych mięs i może urozmaicić nasz codzienny drobiowy jadłospis.