to smaczne, lekkostrawne danie dla osób unikających jedzenia wołowiny i wieprzowiny. Mięso kurczaka przyrządzone w ten sposób nie przypomina mięsa drobiowego, a raczej gulasz z innych mięs i może urozmaicić nasz codzienny drobiowy jadłospis.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
Filet z kurczaka (pojedynczy)
1-na cebula + 1 ząbek czosnku.
Puszka pomidorów bez skórki (mogą być w całości lub krojone)
2-ie marchewki.
Rosół z kostki
Margaryna
Przyprawy: pieprz, sól, imbir, curry.
Sposób przyrządzania:
- Oczyszczony filet pokroić na dwucentymetrowe kawałki i obrumienić na tłuszczu.
Obsmażone kawałki wyjąć na talerz i odstawić na bok.
- Cebulę i rozciśnięty ząbek czosnku drobno pokroić, po czym zeszklić, na tłuszczu pozostałym po smażonym mięsie.
- Do garnka dodaj oczyszoną, pokrojoną w kostkę marchew i kawałki kurczaka. Przypraw pieprzem, solą, imbirem i curry. Smaż całość ok. 5 min.
- Dodaj pomidory z puszki i rosół z kostki. (jeśli potrawa po dodaniu pomidorów jest rzadka, to dolej mniej wody do wywaru z kostki rosołowej).
- Duś całość pod szczelną pokrywką do miękkości wszystkich składników.
Podawaj z ryżem lub z makaronem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113