Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
1-na średniej wielkości makrela; 1-na duża cebula; Przecier pomidorowy; Margaryna do smarowania lub masło roślinne
- Rybę obrać ze skóry i ości
- W głębokim talerzu rozetrzeć rybę twardym widelcem wraz z drobno pokrojoną cebulą, dwoma łyżeczkami margaryny i łyżeczką przecieru pomidorowego.
- Pastę włożyć do lodówki na kilka godzin przed spożywaniem.
¼ kg. twarożku; Konserwa rybna w oleju (obojętnie jaka ryba); Sól, pieprz; Zielony pęczek szczypiorku.
- Twarożek rozetrzeć wraz z rybą i posiekanym szczypiorkiem z odrobiną oleju z konserwy.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
20 dkg pasztetówki; 10 dkg margaryny do smażenia; 2-ie duże cebule; Pęczek zielonej pietruszki; Sól, pieprz.
- Jak najdrobniej pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu.
- Ostudzić patelnię z cebulą. Dodać obraną ze skórki pasztetową i rozetrzeć wraz z ostudzoną cebulą.
- Wymieszać z posiekaną zieleniną, popieprzyć i posolić do smaku.
4 jajka ugotowane na twardo; 1-na mała cebulka; 1-na łyżka przecieru pomidorowego; 2-ie łyżki gęstej śmietany; Sól
- Do obranych jajek dodać jak najdrobniej pokrojoną cebulkę i resztę przypraw.
- Wszystko dobrze rozetrzeć przy pomocy łyżki i widelca.
4 jajka na twardo; 10- 15 dkg margaryny do smarowania lub masła roślinnego; 1-na cebula; 1 śledź bez skóry z oleju (mogą być 2-3 płaty śledziowe w oleju); Pęczek zielonej pietruszki; Sól, papryka mielona - ostra
- Do obranych jajek dodać wymienione przyprawy i rozetrzeć wszystko.
- Do roztartych składników dodajemy drobno posiekanego śledzia i jeszcze raz rozcieramy wszystko.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Pasty śniadaniowe są najwygodniejszym dodatkiem do kanapek. Do tego są na ogół niedrogie, a bardzo treściwe i bogate w kalorie.
Do kanapek z pastą śniadaniową można dodać sezonowy dodatek witaminowy np. liść sałaty, pokrojone w talarki rzodkiewki, a może pomidora lub ogórka, który ubogaci i urozmaici nasze śniadanie czy kolację.