Pasty śniadaniowe są najwygodniejszym dodatkiem   do kanapek. Do tego są na ogół niedrogie, a bardzo treściwe i bogate w kalorie.

   Do kanapek z pastą śniadaniową można dodać sezonowy dodatek witaminowy np. liść sałaty, pokrojone w talarki rzodkiewki, a może pomidora lub ogórka, który ubogaci          i urozmaici nasze śniadanie czy kolację.

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

Pasty do chleba i kanapek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta z wędzonej makreli

 

     1-na średniej wielkości makrela; 1-na duża cebula; Przecier pomidorowy; Margaryna do smarowania lub masło roślinne

   - Rybę obrać ze skóry i ości

   - W głębokim talerzu rozetrzeć rybę twardym widelcem wraz z drobno pokrojoną cebulą, dwoma łyżeczkami margaryny i łyżeczką przecieru pomidorowego.

   - Pastę włożyć do lodówki na kilka godzin przed spożywaniem.

 

Twarożek rybny

 

     ¼ kg. twarożku; Konserwa rybna w oleju (obojętnie jaka ryba); Sól, pieprz; Zielony pęczek szczypiorku.

   - Twarożek rozetrzeć wraz z rybą i posiekanym szczypiorkiem z odrobiną oleju z konserwy.

   - Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Pasta pasztetowa

 

     20 dkg pasztetówki; 10 dkg margaryny do smażenia; 2-ie duże cebule; Pęczek zielonej pietruszki; Sól, pieprz.

   - Jak najdrobniej pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu.

   - Ostudzić patelnię z cebulą. Dodać obraną ze skórki pasztetową i rozetrzeć wraz z ostudzoną cebulą.

   - Wymieszać z posiekaną zieleniną, popieprzyć i posolić do smaku.

 

Pasta jajeczna

 

     4 jajka ugotowane na twardo; 1-na mała cebulka; 1-na łyżka przecieru pomidorowego;        2-ie łyżki gęstej śmietany; Sól

   - Do obranych jajek dodać jak najdrobniej pokrojoną cebulkę i resztę przypraw.

   - Wszystko dobrze rozetrzeć przy pomocy łyżki i widelca.

 

Pasta jajeczno-śledziowa

 

     4 jajka na twardo; 10- 15 dkg margaryny do smarowania lub masła roślinnego; 1-na cebula; 1 śledź bez skóry z oleju (mogą być 2-3 płaty śledziowe w oleju); Pęczek zielonej pietruszki; Sól, papryka mielona - ostra

   - Do obranych jajek dodać wymienione przyprawy i rozetrzeć wszystko.

   - Do roztartych składników dodajemy drobno posiekanego śledzia i jeszcze raz rozcieramy wszystko.

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113