to najprostszy sposób przyrządzania morskiej ryby. Doskonale się sprawdza, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Morska rybka duszona z cebulą i kiszoną kapustą
Składniki:
50 dkg morskiej ryby, Jeśli użyjemy filetów mroźnych to trochę więcej
30 dkg cebuli
25 dkg kapusty kiszonej
Sok z cytryny, cukier
Sól, pieprz, mielona ostra papryka
Oliwa lub olej
Sposób przyrządzania:
- Rybę oczyścić, pokroić na nieduże dzwonka, (mrożone filety po rozmrożeniu na spore kawałki). Posolić i skropić sokiem z cytryny.
- W garnku podlej wodą kapustę kiszoną i ugotuj częściowo, dodaj cebulę pokrojoną w pół krążki, przypraw solą, pieprzem, mieloną papryką. Dodaj pół łyżeczki cukru, wymieszaj dokładnie i duś całość ok. 15 min.
- Wyjmij połowę potrawy. Na dolnej warstwie poukładaj rybę (lub kawałki filetów), przykryj wyjętą połową kapusty z cebulą, po wierzchu polej olejem i duś na małym ogniu ok. 20 minut.
Podawaj z ziemniakami.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113