Morska rybka duszona z cebulą i kiszoną kapustą

to najprostszy sposób przyrządzania morskiej ryby. Doskonale się sprawdza, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego.

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

 

Morska rybka duszona z cebulą i kiszoną kapustą

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

50 dkg morskiej ryby, Jeśli użyjemy filetów mroźnych to trochę więcej

30 dkg cebuli

25 dkg kapusty kiszonej

Sok z cytryny, cukier

Sól, pieprz, mielona ostra papryka

Oliwa lub olej

 

Sposób przyrządzania:

   - Rybę oczyścić, pokroić na nieduże dzwonka, (mrożone filety po rozmrożeniu na spore kawałki). Posolić            i skropić sokiem z cytryny.

   - W garnku podlej wodą kapustę kiszoną i ugotuj częściowo, dodaj cebulę  pokrojoną w pół krążki, przypraw solą, pieprzem, mieloną papryką. Dodaj pół łyżeczki cukru, wymieszaj dokładnie i duś całość ok. 15 min.

   - Wyjmij połowę potrawy. Na dolnej warstwie poukładaj rybę (lub kawałki filetów), przykryj wyjętą połową kapusty z cebulą, po wierzchu polej olejem i duś na małym ogniu ok. 20 minut.

 

  • Podawaj z ziemniakami.

 

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113