Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113

Zapraszamy do serwisu

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

 

Morska rybka duszona z cebulą i kiszoną kapustą

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

50 dkg morskiej ryby, Jeśli użyjemy filetów mroźnych to trochę więcej

30 dkg cebuli

25 dkg kapusty kiszonej

Sok z cytryny, cukier

Sól, pieprz, mielona ostra papryka

Oliwa lub olej

 

Sposób przyrządzania:

   - Rybę oczyścić, pokroić na nieduże dzwonka, (mrożone filety po rozmrożeniu na spore kawałki). Posolić            i skropić sokiem z cytryny.

   - W garnku podlej wodą kapustę kiszoną i ugotuj częściowo, dodaj cebulę  pokrojoną w pół krążki, przypraw solą, pieprzem, mieloną papryką. Dodaj pół łyżeczki cukru, wymieszaj dokładnie i duś całość ok. 15 min.

   - Wyjmij połowę potrawy. Na dolnej warstwie poukładaj rybę (lub kawałki filetów), przykryj wyjętą połową kapusty z cebulą, po wierzchu polej olejem i duś na małym ogniu ok. 20 minut.

 

  • Podawaj z ziemniakami.

 

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

   Morska rybka duszona z cebulą i kiszoną kapustą

to najprostszy sposób przyrządzania morskiej ryby. Doskonale się sprawdza, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego.