Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
60 dkg mięsa.
Wieprzowina, wołowina lub drób: filety albo mięso z podudzi obrane od kostki. Za każdym razem dobierając inny rodzaj mięsa, otrzymamy podobną potrawę, ale o innym smaku i wartościach odżywczych.
2-ie cebule
1-na żółta lub czerwona papryka
Mrożony bukiet warzyw lub opakowanie mrożonej zupy jarzynowej.
3 pomidory lub mały przecier pomidorowy
Kostka rosołowa
Sól, pieprz, ostra papryka mielona
Margaryna
Świeża natka pietruszki
Sposób przyrządzania:
- W garnku na tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso pokrojone w ok. 2-u centymetrowe kawałki.
- Smażyć mięso kilka minut na dużym ogniu, mieszając, aż przestanie intensywnie parować.
- W trakcie smażenia przyprawić mięso solą i pieprzem.
- Zmniejszyć płomień, dodać do mięsa oczyszczoną i pokrojoną w 0,5 cm paseczki paprykę oraz przecier pomidorowy lub obrane ze skórki, rozgniecione pomidory.
- Podlać całość niewielką ilością wody, przykryć garnek szczelną pokrywką i dusić potrawę ok 0,5 godziny.
- Dodać mrożone warzywa i rosół z kostki.
- Dusić potrawę dalej, tak długo, jak zaleca producent mrożonych warzyw.
- Pod koniec duszenia doprawić ostrą papryką i pieprzem, ewentualnie solą oraz posiekaną natką pietruszki.
● Podawać z pieczywem
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to rozpływające się w ustach mięciutkie mięsko z dodatkiem warzyw, które powinny stać się podstawą naszej diety.
Mięso duszone z warzywami to bardzo proste w przyrządzeniu danie jednogarnkowe, idealne na obiad dla całej rodziny.