to rozpływające się w ustach mięciutkie mięsko z dodatkiem warzyw, które powinny stać się podstawą naszej diety.
Mięso duszone z warzywami to bardzo proste w przyrządzeniu danie jednogarnkowe, idealne na obiad dla całej rodziny.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
60 dkg mięsa.
Wieprzowina, wołowina lub drób: filety albo mięso z podudzi obrane od kostki. Za każdym razem dobierając inny rodzaj mięsa, otrzymamy podobną potrawę, ale o innym smaku i wartościach odżywczych.
2-ie cebule
1-na żółta lub czerwona papryka
Mrożony bukiet warzyw lub opakowanie mrożonej zupy jarzynowej.
3 pomidory lub mały przecier pomidorowy
Kostka rosołowa
Sól, pieprz, ostra papryka mielona
Margaryna
Świeża natka pietruszki
Sposób przyrządzania:
- W garnku na tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso pokrojone w ok. 2-u centymetrowe kawałki.
- Smażyć mięso kilka minut na dużym ogniu, mieszając, aż przestanie intensywnie parować.
- W trakcie smażenia przyprawić mięso solą i pieprzem.
- Zmniejszyć płomień, dodać do mięsa oczyszczoną i pokrojoną w 0,5 cm paseczki paprykę oraz przecier pomidorowy lub obrane ze skórki, rozgniecione pomidory.
- Podlać całość niewielką ilością wody, przykryć garnek szczelną pokrywką i dusić potrawę ok 0,5 godziny.
- Dodać mrożone warzywa i rosół z kostki.
- Dusić potrawę dalej, tak długo, jak zaleca producent mrożonych warzyw.
- Pod koniec duszenia doprawić ostrą papryką i pieprzem, ewentualnie solą oraz posiekaną natką pietruszki.
● Podawać z pieczywem
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113