Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
4 plastry z polędwicy lub dobrego gatunkowo schabu.
Sól, grubo mielony czarny pieprz.
Margaryna.
Składniki do przyrządzenia duszonej cebuli:
2-ie spore cebule.
2-ie łyżki przecieru pomidorowego.
1-na łyżeczka zupy błyskawicznej (Rosół)
1-na łyżeczka drobno pokrojonych ziół.
Kawałek kostki rosołowej, mielony pieprz..
2-3 krople octu winnego
Odrobina miodu.
Masło.
Sposób przyrządzania:
- Cebule obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić w rondelku na maśle.
- Dodać trochę wody i składniki jak wyżej. Doprawić kostką rosołową i pieprzem.
- Dusić całość kilka minut na małym ogniu.
- Mięso rozbić na cienkie kotlety, posolić i popieprzyć grubo mielonym pieprzem.
- Smażyć kotlety na rozgrzanej margarynie po 5 minut z każdej strony, na dość dużym ogniu.
Podawać z ziemniakami obłożonymi duszoną cebulą.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
nie przypomina naszych schabowych w tradycyjnej panierce. Podawany z bardzo nietypowym dodatkiem jest daniem nie mniej smacznym, urozmaicającym nasz jadłospis, a do tego bardzo łatwym w przygotowaniu.