Kotlet schabowy po parysku

nie przypomina naszych schabowych w tradycyjnej panierce. Podawany z bardzo nietypowym dodatkiem jest daniem nie mniej smacznym, urozmaicającym nasz jadłospis, a do tego bardzo łatwym w przygotowaniu.

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny


Kotlet wieprzowy po parysku



















Składniki:

4 plastry z polędwicy lub dobrego gatunkowo schabu.

Sól, grubo mielony czarny pieprz.

Margaryna.

Składniki do przyrządzenia duszonej cebuli:

2-ie spore cebule.

2-ie łyżki przecieru pomidorowego.

1-na łyżeczka zupy błyskawicznej (Rosół)

1-na łyżeczka drobno pokrojonych ziół.

Kawałek kostki rosołowej, mielony pieprz..  

2-3 krople octu winnego

Odrobina miodu.

Masło. 


Sposób przyrządzania:

   - Cebule obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić w rondelku na maśle.

   - Dodać trochę wody i składniki jak wyżej. Doprawić kostką rosołową i pieprzem.

   - Dusić całość kilka minut na małym ogniu.

   - Mięso rozbić na cienkie kotlety, posolić i popieprzyć grubo mielonym pieprzem.

   - Smażyć kotlety na rozgrzanej margarynie po 5 minut z każdej strony, na dość dużym ogniu.

  • Podawać z ziemniakami obłożonymi duszoną cebulą.




maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113