maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny


Kotlet wieprzowy po parysku



















Składniki:

4 plastry z polędwicy lub dobrego gatunkowo schabu.

Sól, grubo mielony czarny pieprz.

Margaryna.

Składniki do przyrządzenia duszonej cebuli:

2-ie spore cebule.

2-ie łyżki przecieru pomidorowego.

1-na łyżeczka zupy błyskawicznej (Rosół)

1-na łyżeczka drobno pokrojonych ziół.

Kawałek kostki rosołowej, mielony pieprz..  

2-3 krople octu winnego

Odrobina miodu.

Masło. 


Sposób przyrządzania:

   - Cebule obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić w rondelku na maśle.

   - Dodać trochę wody i składniki jak wyżej. Doprawić kostką rosołową i pieprzem.

   - Dusić całość kilka minut na małym ogniu.

   - Mięso rozbić na cienkie kotlety, posolić i popieprzyć grubo mielonym pieprzem.

   - Smażyć kotlety na rozgrzanej margarynie po 5 minut z każdej strony, na dość dużym ogniu.

  • Podawać z ziemniakami obłożonymi duszoną cebulą.




maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

   Kotlet schabowy po parysku

nie przypomina naszych schabowych w tradycyjnej panierce. Podawany z bardzo nietypowym dodatkiem jest daniem nie mniej smacznym, urozmaicającym nasz jadłospis, a do tego bardzo łatwym w przygotowaniu.

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113

Zapraszamy do serwisu

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com