Kotlet po parysku to mięso z piersi kurczaka panierowane w mące i jajku. Filet upieczony w ten sposób, jest mięciutki, soczysty i bardzo smaczny.

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

Kotlet po parysku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1 pojedynczy filet z kurczaka

1-no jajko

mąka

Sól, pieprz

margaryna + masło

 

Sposób przyrządzania:

   - Filet rozetnij na dwie płaskie połowy

   - Maczając tłuczek w zimnej wodzie, rozbij delikatnie mięso. Jeśli kotlety są zbyt mokre, osusz je papierowym ręcznikiem.

   - Przypraw pieprzem i solą, po czym panieruj w mące i roztrzepanym jajku, także doprawionym solą i pieprzem.

   - Wstaw s panierowane filety na 0,5 godz. do lodówki.

   - Na patelni rozgrzej margarynę z dodatkiem masła i smaż filety z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru.

 

   ● Podawaj z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113