Kotlet po parysku to mięso z piersi kurczaka panierowane w mące i jajku. Filet upieczony w ten sposób, jest mięciutki, soczysty i bardzo smaczny.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
1-no jajko
mąka
Sól, pieprz
margaryna + masło
Sposób przyrządzania:
- Filet rozetnij na dwie płaskie połowy
- Maczając tłuczek w zimnej wodzie, rozbij delikatnie mięso. Jeśli kotlety są zbyt mokre, osusz je papierowym ręcznikiem.
- Przypraw pieprzem i solą, po czym panieruj w mące i roztrzepanym jajku, także doprawionym solą i pieprzem.
- Wstaw s panierowane filety na 0,5 godz. do lodówki.
- Na patelni rozgrzej margarynę z dodatkiem masła i smaż filety z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru.
● Podawaj z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113