Kotlet po parysku to mięso z piersi kurczaka panierowane w mące i jajku. Filet upieczony w ten sposób, jest mięciutki, soczysty i bardzo smaczny.

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

Kotlet po parysku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1 pojedynczy filet z kurczaka

1-no jajko

mąka

Sól, pieprz

margaryna + masło

 

Sposób przyrządzania:

   - Filet rozetnij na dwie płaskie połowy

   - Maczając tłuczek w zimnej wodzie, rozbij delikatnie mięso. Jeśli kotlety są zbyt mokre, osusz je papierowym ręcznikiem.

   - Przypraw pieprzem i solą, po czym panieruj w mące i roztrzepanym jajku, także doprawionym solą i pieprzem.

   - Wstaw s panierowane filety na 0,5 godz. do lodówki.

   - Na patelni rozgrzej margarynę z dodatkiem masła i smaż filety z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru.

 

   ● Podawaj z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113