Kotlet po parysku to mięso z piersi kurczaka panierowane w mące i jajku. Filet upieczony w ten sposób, jest mięciutki, soczysty i bardzo smaczny.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
1-no jajko
mąka
Sól, pieprz
margaryna + masło
Sposób przyrządzania:
- Filet rozetnij na dwie płaskie połowy
- Maczając tłuczek w zimnej wodzie, rozbij delikatnie mięso. Jeśli kotlety są zbyt mokre, osusz je papierowym ręcznikiem.
- Przypraw pieprzem i solą, po czym panieruj w mące i roztrzepanym jajku, także doprawionym solą i pieprzem.
- Wstaw s panierowane filety na 0,5 godz. do lodówki.
- Na patelni rozgrzej margarynę z dodatkiem masła i smaż filety z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru.
● Podawaj z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113