maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

Kiełbasa smażona - klasyczny przepis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I. Kiełbasa smażona w rosole

 

2-ie kiełbaski do podgrzewania na ciepło.

Kostka rosołowa

Szklanka wrzątku

Tłuszcz

 

   - Kiełbasę ponacinaj ukośnie z obu stron

   - Na patelni rozgrzej tłuszcz, włóż kiełbaski i obsmaż na rumiano.

   - Zalej gorącym bulionem

   - Przykryj pokrywką i gotuj kiełbaski na wolnym ogniu jeszcze 5 min.

 

II. Kiełbasa smażona z cebulką

 

2-ie kiełbaski do podgrzewania na ciepło

1-na spora cebula

Tłuszcz

 

   - Kiełbasę ponacinaj ukośnie z obu stron

   - Na patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj cebulę pokrojoną w płatki i kiełbasę

   - Przykryj pokrywką i duś aż cebula będzie bardzo miękka, obracając kiełbaski co jakiś czas.

 

III. Chrupiące kiełbaski

 

2-ie kiełbaski do podgrzewania na ciepło

Tłuszcz

   - Kiełbasę ponacinaj ukośnie z obu stron

   - Na patelni rozgrzej 5 łyżek tłuszczu

   - W głębokim tłuszczu usmaż kiełbaski na rumiano.

 

   * Tłuszcz po usmażonej kiełbasie możesz użyć, przygotowując obiad w tym samym dniu, dodając go do jakiejś potrawy. Najlepiej do potrawy z kiszoną kapustą.

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

   Kiełbasa smażona to szybkie i pożywne danie. Posiłek zapewniający nam wystarczającą ilość kalorii do następnego posiłku - obiadu.

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113

Zapraszamy do serwisu

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com