Karkówka duszona w sosie grzybowym podawana z kaszą to pyszne danie uatrakcyjniające nasz codzienny jadłospis. Grzybami podanymi w taki sposób, zajadać się będą wszyscy stołownicy, nawet ci co opowiadają, że grzyby lubią tylko zbierać.
maggallery.pl * Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
40 dkg karkówki
1-na duża + 1-na mała cebula
8-10 suszonych grzybków
Vegeta, pieprz, kostka rosołowa
Margaryna
Sposób przyrządzania:
- Mięso rozkrój na 2 plastry. Lekko rozbij tłuczkiem, oprósz Vegetą i pieprzem.
- Obsmaż je na patelni z obydwu stron w niewielkiej ilości tłuszczu, razem z większą cebula pokrojoną w małe płatki.
- Gdy mięso się zarumieni, a cebula zeszkli, zalej całość sosem grzybowym.
- Zakryj patelnię szczelną pokrywką i duś, aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Sos grzybowy
- Grzyby namocz w szklance wody, następnie pokrój je w drobne kawałki lub zmiksuj.
- W rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu zeszklij drobno posiekaną mniejszą cebulę.
- Dodaj grzyby i zalej całość wodą, w której się moczyły.
- Dodaj kawałek kostki rosołowej i gotuj kilka minut.
● Bitki podawaj z kaszą (wszelkie dostępne rodzaje), ogórkiem konserwowym lub buraczkami z chrzanem.
maggallery.pl * Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113