to król, a właściwie car wśród wszystkich gulaszy. Jest bardzo pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny. Można go podać na każdą okazję: jako danie główne na najbardziej wykwintny obiad czy na kolację-przyjęcie dla wielu osób.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
70 dkg polędwicy wołowej lub wołowiny miękkiej
2-ie spore cebule
25 dkg pieczarek
1 średniej wielkości ogórek konserwowy
Koncentrat pomidorowy
Przyprawa Kucharek lub Vegeta, kostka rosołowa, pieprz.
Natka pietruszki
Tłuszcz: najlepiej Margaryna do smażenia mięsa oraz Masło do smażenia pieczarek
Sposób przyrządzania:
- Mięso oczyścić i pokroić w wąskie paski
- Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu.
- Do garnka z cebulą dodać mięso. Przyprawić je kostką rosołową i pieprzem. Smażyć wszystko około 15 minut, mieszając, nie dopuszczając do przypalenia.
- Wyjąć mięso na talerz. Do garnka dodać masło oraz oczyszczone i pokrojone na niewielkie kawałki pieczarki. Pod koniec smażenia przyprawić pieczarki Vegetą i pieprzem.
- Do uduszonych pieczarek dodać: mięso z cebulą, 2-ie łyżki przecieru pomidorowego, drobno pokrojony ogórek konserwowy, trochę wody i dusić całość pod szczelną pokrywką około 1-ną godzinę.
- Pod koniec duszenia przyprawić jeszcze raz potrawę w miarę potrzeby kostką rosołową i pieprzem.
● Gulasz podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub z ulubionym rodzajem kaszy, delikatnie posypany posiekaną natką pietruszki.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113