Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
70 dkg polędwicy wołowej lub wołowiny miękkiej
2-ie spore cebule
25 dkg pieczarek
1 średniej wielkości ogórek konserwowy
Koncentrat pomidorowy
Przyprawa Kucharek lub Vegeta, kostka rosołowa, pieprz.
Natka pietruszki
Tłuszcz: najlepiej Margaryna do smażenia mięsa oraz Masło do smażenia pieczarek
Sposób przyrządzania:
- Mięso oczyścić i pokroić w wąskie paski
- Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu.
- Do garnka z cebulą dodać mięso. Przyprawić je kostką rosołową i pieprzem. Smażyć wszystko około 15 minut, mieszając, nie dopuszczając do przypalenia.
- Wyjąć mięso na talerz. Do garnka dodać masło oraz oczyszczone i pokrojone na niewielkie kawałki pieczarki. Pod koniec smażenia przyprawić pieczarki Vegetą i pieprzem.
- Do uduszonych pieczarek dodać: mięso z cebulą, 2-ie łyżki przecieru pomidorowego, drobno pokrojony ogórek konserwowy, trochę wody i dusić całość pod szczelną pokrywką około 1-ną godzinę.
- Pod koniec duszenia przyprawić jeszcze raz potrawę w miarę potrzeby kostką rosołową i pieprzem.
● Gulasz podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub z ulubionym rodzajem kaszy, delikatnie posypany posiekaną natką pietruszki.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to król, a właściwie car wśród wszystkich gulaszy. Jest bardzo pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny. Można go podać na każdą okazję: jako danie główne na najbardziej wykwintny obiad czy na kolację-przyjęcie dla wielu osób.