Gulasz wieprzowy to sycące, smaczne danie, które nam się nigdy nie znudzi, ponieważ możemy podawać go z kaszą, ziemniakami, kluskami czy makaronem, za każdym razem nadając mu innego, wyjątkowego smaku.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
1 kg łopatki. Po pozbyciu się ścięgien i kawałków białego tłuszczu zostanie nam prawdopodobnie 80 dkg czystego mięsa.
1-na duża cebula
3-4 suszone grzybki
Listek laurowy
Kostka rosołowa, pieprz, papryka mielona - ostra.
Margaryna, mąka
Sposób przyrządzania:
- W garnku zeszklić na tłuszczu, drobno pokrojoną cebulę.
- Mięso pokroić na 1-2 cm kawałki i dodać do usmażonej cebuli.
- Smażyć mięso na dużym ogniu, aż przestanie intensywnie parować (kilkanaście minut, mieszając je od czasu do czasu). Podczas smażenia przyprawić potrawę pieprzem i kostką rosołową, wrzucić też listek laurowy oraz wcześniej namoczone i drobno pokrojone grzyby.
- Do garnka wlać wodę (tyle, aby przykrywała mięso). Przykryć garnek szczelną pokrywką i dusić potrawę ok 40 min.
- Pod koniec duszenia, gdy mięso jest już miękkie, dodać łyżkę mąki, rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Przyprawić całość kawałkiem kostki rosołowej (jeśli jest taka potrzeba) i mieloną papryką, po czym doprowadzić do wrzenia i gotować bez przykrywki jeszcze ok. 5 minut.
● Gulasz można podawać z różnymi kaszami, ziemniakami lub makaronem oraz z buraczkami z chrzanem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113