to chyba najsłynniejszy gulasz węgierski. Aromatyczny, treściwy i bardzo smaczny. Przypomina nasz ,,chudy' bigos, ale jest o wiele prostszy w przygotowaniu.
.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Gulasz segedyński
Składniki:
60 dkg łopatki wieprzowej bez kości
40 dkg kapusty kiszonej
1-na spora cebula
1-na mała marchewka
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz, papryka mielona ostra, kostka rosołowa - wieprzowa
Tłuszcz - najlepiej margaryna
Sposób przyrządzania:
- Mięso oczyścić ze ścięgien i tłuszczu, pokroić na ok. 2-centymetrowe kawałki, posolić i popieprzyć.
- W garnku, na margarynie, usmażyć drobno pokrojoną cebulę i mięso (aż cebula się zeszkli, a mięso przestanie intensywnie parować).
- Kapustę rozdrobnić ostrym nożem i ugotować w osobnym garnku z dodatkiem kostki rosołowej, startej na drobnych oczkach tarki marchewki oraz szklanki wody.
- Do kapusty dodać mięso. Przygotowując potrawę w garnku zwykłym, dodajemy w miarę potrzeby wodę, (aby potrawa nie przypaliła się).
- Wymieszać i dusić pod szczelną pokrywką ok. 30 min.
- Pod koniec duszenia doprawić rozciśniętym ząbkiem czosnku, ostrą papryką i w miarę potrzeby kostką rosołową.
Podawać z ziemniakami
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113