to najprostszy sposób przyrządzania morskiej ryby. Podany tutaj przepis, można wykorzystać, przyrządzając każda inną rybę: flądrę, morszczuk, mintaj czy karmazyn, używając mrożonych filetów lub tuszek tych ryb.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
2 mrożone filety z dorsza (ok. 50 dkg).
2-ie cebule + 1 ząbek czosnku.
50 dkg pomidorów + 1-na lub 2-ie łyżki przecieru pomidorowego.
1-na papryka czerwona.
50 dkg ziemniaków.
Cytryna.
Sól, pieprz.
Tłuszcz (margaryna + olej).
Sposób przyrządzenia:
- Rozmroź filety, posól je i skrop sokiem z cytryny. Warzywa obierz i umyj.
- Na spodzie garnka połóż kawałki margaryny, a na nich układaj warstwami:
* Połowę ziemniaków pokrojonych w grube plastry.
* Cebulę pokrojoną w pół plasterki i rozdrobniony czosnek.
* Pomidory pokrojone w grube kawałki i paprykę pokrojoną na drobne kawałki.
* Filety dorsza.
* Resztę ziemniaków też pokrojonych w plastry.
- Każdą warstwę dopraw solą i pieprzem.
1. W garnku o grubym dnie wierzch potrawy polej oliwą i rozrobionym w niewielkiej ilości wody przecierem pomidorowym. Duś potrawę na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
2. W garnku zwykłym najlepiej na spodzie garnka położyć wkład do gotowania i dyszenia, po czym postępować tak samo, jak podane jest wyżej, z tym że, na wierzch potrawy wlewamy przecier pomidorowy rozcieńczony w większej ilości wody.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113