Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
2 mrożone filety z dorsza (ok. 50 dkg).
2-ie cebule + 1 ząbek czosnku.
50 dkg pomidorów + 1-na lub 2-ie łyżki przecieru pomidorowego.
1-na papryka czerwona.
50 dkg ziemniaków.
Cytryna.
Sól, pieprz.
Tłuszcz (margaryna + olej).
Sposób przyrządzenia:
- Rozmroź filety, posól je i skrop sokiem z cytryny. Warzywa obierz i umyj.
- Na spodzie garnka połóż kawałki margaryny, a na nich układaj warstwami:
* Połowę ziemniaków pokrojonych w grube plastry.
* Cebulę pokrojoną w pół plasterki i rozdrobniony czosnek.
* Pomidory pokrojone w grube kawałki i paprykę pokrojoną na drobne kawałki.
* Filety dorsza.
* Resztę ziemniaków też pokrojonych w plastry.
- Każdą warstwę dopraw solą i pieprzem.
1. W garnku o grubym dnie wierzch potrawy polej oliwą i rozrobionym w niewielkiej ilości wody przecierem pomidorowym. Duś potrawę na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
2. W garnku zwykłym najlepiej na spodzie garnka położyć wkład do gotowania i dyszenia, po czym postępować tak samo, jak podane jest wyżej, z tym że, na wierzch potrawy wlewamy przecier pomidorowy rozcieńczony w większej ilości wody.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to najprostszy sposób przyrządzania morskiej ryby. Podany tutaj przepis, można wykorzystać, przyrządzając każda inną rybę: flądrę, morszczuk, mintaj czy karmazyn, używając mrożonych filetów lub tuszek tych ryb.