Filety rybne z młodymi warzywami to pełen witamin, lekkostrawny obiad dla całej rodziny ze szczególnym uwzględnieniem 

naszych seniorów

 

maggallery.pl * Mój blog > Zrób to sam * Blog kulinarny

 

Filety rybne z młodymi warzywami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Składniki:

Około 60 dkg filetów mrożonych (dorsz, mintaj, panda, inne)
3 większe marchewki
30 dkg fasolki szparagowej
1 mały kalafior
4 - 6 ziemniaków
2-ie kostki rosołowe, sól, pieprz, liść laurowy. 
Cytryna
Masło, margaryna, tarta bułka.

 

   Sposób przyrządzania:

- Oczyszczone jarzyny oraz obrane i umyte ziemniaki, pokroić na spore kawałki, zalać rosołem      z kostki i ugotować.
- Po ugotowaniu, wyjąć z garnka i przechowywać w cieple.
- Do wywaru dodać cebulę pokrojoną w krążki, liść laurowy i wyciśnięty sok z połowy cytryny. Wywar krótko zagotować, popieprzyć i dosolić.
- Włożyć do garnka z wywarem zamrożone filety. Podgrzewając na dużym ogniu obracać filety  do czasu, aż polewa lodowa się rozpuści. Doprowadzić wywar do wrzenia i gotować rybę              na małym ogniu około 10 minut, uważając, aby się nie porozpadała.
- W tym czasie w rondelku rozgrzać tłuszcz, chwilę go odparować i zasypać taką ilością tartej bułki, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu.
- Rybę wyjąć, osuszyć na durszlaku, następnie ułożyć na talerzach. Obłożyć ciepłymi warzywami  i całość polać tłuszczem z tartą bułką.

 

Do potrawy można podać sok pomidorowy.

 

 

 

maggallery.pl * Mój blog > Zrób to sam * Blog kulinarny

   

iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113