Duszone udka z kurczaka z kopytkami to aromatyczne miękkie mięsko i mięciutkie kluski o smaku pieczonego kurczaka
maggallery.pl * Blog > Zrób to sam * Blog kulinarny
4 podudzia lub 2-ie ćwiartki kurczaka
3 marchewki
1-no jabłko
½ kg klusek - kopytek mrożonych
Przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
Tłuszcz (najlepiej margaryna)
Kostka rosołowa
Sposób przyrządzania
- Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i przyprawą do kurczaka, po czym odstawić na kilkanaście minut.
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć udka z dwóch stron.
- Marchewki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i poszatkować lub zetrzeć na tarce o grubych otworach. Włożyć do garnka. Zalać szklanką wywaru z kostki rosołowej, doprowadzić do wrzenia i krótko gotować. ok 10 min.
- Następnie do garnka z gotującą się marchewką i jabłkiem przełożyć udka. Patelnię po smażonych udkach, zalać wrzątkiem i rozwodniony tłuszcz wlać do garnka w takiej ilości, aby płyn pokrywał udka. Popieprzyć. Wymieszać potrawę w taki sposób, aby marchewka z jabłkiem rozdzielała mięso. Przykryć pokrywką i dusić potrawę ok. 10 min.
.- Podnieść pokrywkę, poukładać na wierzchu kluski równą warstwą. Kluski posolić i po zagotowaniu dusić całość jeszcze około 20 minut na małym ogniu.
maggallery.pl * Blog > Zrób to sam * Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113