Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
1 kg surowego boczku
2-ie cebule
Sól, pieprz, ostra papryka mielona, przyprawa Kucharek
Margaryna (?)
Sposób przyrządzania
- Boczek umyj, osusz, podziel na cztery części. Natrzyj przyprawami i wstaw do lodówki.
- Na drugi dzień opiecz kawałki boczku z każdej strony na rozgrzanej wcześniej patelni.
Następnie zmniejsz płomień, poczekaj, aż wytopi się z boczku nieco tłuszczu (można dodać trochę margaryny), wtedy dodaj cebulę pokrojoną w płatki.
- Duś wszystko pod szczelną pokrywką we własnym sosie do miękkości produktów.
* Podawaj na ciepło z ziemniakami i buraczkami z chrzanem, lub surówką z kiszonej kapusty, cebulki, jabłka i marchewki lub na zimno do pieczywa.
Potrawę tą należy robić na patelni o grubym dnie, jeśli takiej nie masz, to połowę czasu duszenia wykonaj w piekarniku.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
jest bardzo miękki i aromatyczny. Jego przyrządzenie jest bardzo proste, a może być podawany jako danie główne nawet na świąteczny obiad.