Boczek wieprzowy duszony w sosie własnym

jest bardzo miękki i aromatyczny. Jego przyrządzenie jest bardzo proste, a może być podawany jako danie główne nawet na świąteczny obiad. 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

 

 

Boczek wieprzowy duszony w sosie własnym

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                               

Składniki:

1 kg surowego boczku

2-ie cebule

Sól, pieprz, ostra papryka mielona, przyprawa Kucharek

Margaryna (?)

 

Sposób przyrządzania

   - Boczek umyj, osusz, podziel na cztery części. Natrzyj przyprawami i wstaw do lodówki.

   - Na drugi dzień opiecz kawałki boczku z każdej strony na rozgrzanej wcześniej patelni.

Następnie zmniejsz płomień, poczekaj, aż wytopi się z boczku nieco tłuszczu (można dodać trochę margaryny), wtedy dodaj cebulę pokrojoną w płatki.

   - Duś wszystko pod szczelną pokrywką we własnym sosie do miękkości produktów.

 

  * Podawaj na ciepło z ziemniakami i buraczkami z chrzanem, lub surówką z kiszonej kapusty, cebulki, jabłka i marchewki lub na zimno do pieczywa.

 

Potrawę tą należy robić na patelni o grubym dnie, jeśli takiej nie masz, to połowę czasu duszenia wykonaj w piekarniku.

 

 

maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny

iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.

tel.  48 668 216 761

tel. 48 62 78  41261

stmagot@gmail.com

Zapraszamy do serwisu

Stanisław Magot

98 - 400 Wieruszów

ul. Warszawska 113