to sycące i regenerujące danie na brzydkie jesienne i zimowe dni. Nadziany aromatycznym farszem z mięsa mielonego z dodatkiem pachnącej natki pietruszki, nie przypomina w ogóle tłustego boczku, a delikatne, soczyste, aromatyczne mięsne roladki.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
0,5 kg boczku rolowanego lub delikatesowego o przekątnej więcej niż 10 cm.
Margaryna do smażenia.
Składniki na farsz:
30 dkg. mięsa mielonego.
1-no jajko.
1-na cebula.
Pęczek natki pietruszki.
Przyprawa Vegeta lub podobna, pieprz.
Margaryna.
Sposób przyrządzania:
- Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na margarynie.
- Do mielonego mięsa dodać: jajko, usmażoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić wszystko przyprawą i pieprzem, po czym wyrobić na gładką masę.
- Boczek pokroić na cienkie plastry (ok. 24 plastry).
- Na połowę boczkowych plastrów nałożyć farsz, przykryć go pozostałymi plastrami i uformować małe zraziki przy pomocy szpilek do zrazów lub cienkiej nici.
- Na patelni o grubym dnie, rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i opiekać roladki z każdej strony przez ok. 0,5 godz. unosząc od czasu do czasu pokrywkę.
- Na patelni zwykłej rozgrzać tłuszcz, opiec w nim roladki z każdej strony, po czym wstawić patelnię do nagrzanego piekarnika. Opiekać roladki w taki sposób, aby całkowity czas pieczenia, trwał ok. 0,5 godz.
Podawać z rozmaitymi rodzajami kaszy lub ziemniakami.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
iele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekrTo jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wanie, pokażą się one z wybranym efektem.
Zapraszamy do serwisu
Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113