Stanisław Magot
98 - 400 Wieruszów
ul. Warszawska 113
Zapraszamy do serwisu
To jest element tekstowy. Kliknij ten element dwukrotnie, aby edytować tekst. Możesz też dowolnie zmieniać rozmiar i położenie tego elementu oraz wszelkie parametry wliczając w to tło, obramowanie i wiele innych. Elementom tekstowych możesz też ustawić animację, dzięki czemu, gdy użytkownik strony wyświetli je na ekranie, pokażą się one z wybranym efektem.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
Składniki:
0,5 kg boczku rolowanego lub delikatesowego o przekątnej więcej niż 10 cm.
Margaryna do smażenia.
Składniki na farsz:
30 dkg. mięsa mielonego.
1-no jajko.
1-na cebula.
Pęczek natki pietruszki.
Przyprawa Vegeta lub podobna, pieprz.
Margaryna.
Sposób przyrządzania:
- Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na margarynie.
- Do mielonego mięsa dodać: jajko, usmażoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić wszystko przyprawą i pieprzem, po czym wyrobić na gładką masę.
- Boczek pokroić na cienkie plastry (ok. 24 plastry).
- Na połowę boczkowych plastrów nałożyć farsz, przykryć go pozostałymi plastrami i uformować małe zraziki przy pomocy szpilek do zrazów lub cienkiej nici.
- Na patelni o grubym dnie, rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i opiekać roladki z każdej strony przez ok. 0,5 godz. unosząc od czasu do czasu pokrywkę.
- Na patelni zwykłej rozgrzać tłuszcz, opiec w nim roladki z każdej strony, po czym wstawić patelnię do nagrzanego piekarnika. Opiekać roladki w taki sposób, aby całkowity czas pieczenia, trwał ok. 0,5 godz.
Podawać z rozmaitymi rodzajami kaszy lub ziemniakami.
maggallery.pl > Mój blog > Zrób to sam > Blog kulinarny
to sycące i regenerujące danie na brzydkie jesienne i zimowe dni. Nadziany aromatycznym farszem z mięsa mielonego z dodatkiem pachnącej natki pietruszki, nie przypomina w ogóle tłustego boczku, a delikatne, soczyste, aromatyczne mięsne roladki.